SAP FICO Certification Questions and Answers # 4

1. Account groups are used to control the following properties
a. field status of transaction fields
b. field status of master fields
c. field status of master fields and number range
d. field status of master fields, number range and whether accounts are p&L or B/S
2. You can post transactions to an account in any currency only if
a. account currency is not maintained
b. account currency is same as local currency of the company code
c. account currency is different from company code currency
d. under all circumstances
3. You can carry forward P&L account balances to
a. Multiple retained earnings accounts, automatically
b. Single retained earnings account, automatically
c. Multiple retained earnings accounts, through period end processing
d. Single retained earnings accounts, through period end processing

4. Default exchange rate picked up during FI document is
a. exchange rate maintained for type ‘B’
b. exchange rate maintained for type ‘M’
c. exchange rate maintained for type ‘G’
d. there is no default exchange rate type
5. You can clear open items only when they have same
a. business area, amount, opposite dr/cr indicator and same entry in fields that
are configured for automatic clearing
b. amount, opposite dr/cr indicator
c. business area, amount and opposite dr/cr indicator
d. amount, opposite dr/cr indicator and same entry in fields that are configured
for automatic clearing
6. Foreign currency valuations on G/L accounts are performed on the following accounts
a. all accounts
b. all accounts managed on open item basis
c. all accounts managed on open item basis and all accounts with account
currency different from local currency
d. accounts managed on open item basis having foreign currency transactions
and all accounts with account currency different from local currency
7. You can display account balances of several related accounts through a. account groups
b. sort key
c. worklists
d. totals variant
8. You run BA/PC adjustments for
a. balancing BA level balance sheet for inter business area transactions
b. balancing company code level balance sheet for inter company transactions
c. posting adjustment entries for changed reconciliation accounts
d. posting vendor/customer reclassification at business area level
9. Fast entry screens in FI are used to enter
a. customer and vendor line items
b. G/L line items
c. G/L, customer and vendor line items
d. Invoice receipt against GR
10. Easily entered document entry templates are called
a. sample document
b. account assignment models
c. worklists
d. recurring documents
11. Posting keys are used to decide
a. dr/cr indicator, field status of transaction screen, account types
b. dr/cr indicator, account types
c. dr/cr indicator, field status of transaction screen, account types, special G/L applicability
d. dr/cr indicator, field status of transaction screen
12. How many parallel currencies are possible and at what level they are assigned?
a. 2 local currencies, chart of account
b. 3 local currencies, chart of account
c. 2 local currencies, company code
d. 3 local currencies, company code
13. Cross company code transactions are carried out between company codes 0001 and 0002 in the year 1999. The accounting document created for 0001 is 9800005210 and that for 0002 is 9800004236. This is created from company code 0001. The cross company code number generated is

a. 000198000052100001
b. 980000423600020001
c. 9800005210000199
d. 9800004236000299
14. When you reverse a posted document, the document number must be
a. internal
b. external
c. internal or external
d. manually assigned
15. Financial statements can be generated in
a. local currency
b. document currency
c. controlling area currency
d. any currency for which customization is maintained
16. The views maintained for vendor master data are
a. general data, company code data
b. general data, company code data, purchasing data
c. general data, company code data, business area data
d. general data, company code data, business area data, plant data
17. Group key assigned to vendor master records control the following
a. it is a combination of up to three fields based on which open invoices are
selected for automatic payment
b. basis for grouping several vendors for balance display
c. basis for classifying vendors for standard reporting
d. it is a combination of up to three fields based on which open invoices are
selected for manual payment
18. Posting through a special ledger indicator affects
a. the main reconciliation account of the vendor or customer
b. the alternative reconciliation account mapped to the main reconciliation
account of the vendor/customer
c. the alternative reconciliation account and the main reconciliation account of
the vendor/customer
d. offsetting entry to the main reconciliation account of the vendor/customer
19. Check management with relation to outgoing payments is possible for open items for
a. vendors
b. vendors and customers
c. vendors, customers and G/L accounts
d. vendors and G/L accounts
20. If you do not want to enter a document with provision for updating the ledger on approval from authorized officials, you use the following functionality
a. parked document
b. sample document
c. account assignment model
d. recurring document
21. Accounting for down payment request involves
a. statistical items
b. parked items
c. noted items
d. regular items
22. Business area is determined for accounting documents generated automatically
from logistics modules are on the basis of
a. plant-division combination
b. plant-division-distribution channel combination
c. plant-sales area combination
d. plant-division combination and sales area
23. When you carry out regrouping through AR or AP, the following activities are performed
a. reclassify where debtors have credit balance and vice versa
b. reclassify open items by remaining life
c. reclassify by changed reconciliation accounts
d. all of the above
24. When you carry out automatic payment, bank through which payment is effected is based on
a. ranking order of house banks
b. house banks maintained for specific business areas
c. house banks entered in the parameters of the run
d. ranking order and available balance in the accounts
25. Payment needs to be made against invoices with payment blocks created during invoice verification. Payment block can be removed by
a. release block in MM
b. changing the field entry from the invoice document
c. by reallocating in the payment proposal
d. cannot be removed
26. In SAP, a bill of exchange receivable items is cleared during
a. discounting the bill
b. transfer posting with clearing
c. reversal of contingent liability
d. clearing against outstanding advances from the customers
27. In which of the following processes do the original invoices remain as open items
a. residual payment
b. partial payment
c. charge off difference
d. distribute difference
28. How do you assign credit terms while drawing a bill of exchange on your customer?
a. by assigning payment terms to bill of exchange item
b. by assigning due date to the bill of exchange item
c. by assigning payment term to invoice item
d. by assigning due date to invoice item
29. GR/IR account is managed on open item basis, and the indicator balance in LC only is ticked. During a GR, it is credited with $100 (exchange rae USD:INR = 1:40). At the time of invoice receipt, exchange rate is Rs.41 = $1, Uf ckearubg fir $100 is done for the GR/IR account, what is the foreign currency exchange rate posting?
a. cr Rs.100
b. dr Rs.100
c. cr $100
d. no exchange rate posting
30. What are the different account types in SAP?
a. customer, vendor, GL
b. customer, vendor, GL, asset, material
c. customer, vendor
d. customer, vendor, asset
31. When several organizational units carry out dunning within a single company code, the SAP entity used to distinguish and control the process is called
a. dunning procedure
b. dunning key
c. dunning clerk
d. dunning area
32. If you do not want to dun a vendor beyond a particular level
a. use dunning key to limit the maximum level
b. use dunning block on the vendor master
c. use dunning clerk to block dunning
d. use dunning block on the dunning procedure
33. If you want to chose a different set of fields in a vendor account line item display, you choose a different
a. sort variant
b. totals variant
c. line layout
d. additional fields

Answers
1. C
2. B
3. C
4. B
5. A
6. D
7. C
8. A
9. B
10. B
11. C
12. D
13. C
14. A
15. D
16. B
17. A
18. B
19. B
20. A
21. C
22. D
23. D
24. D
25. A
26. C
27. B
28. B
29. D
30. B
31. D
32. A
33. C

Comments