SAP XI Certification Questions – Series 2 (101-150)

1. Which of the following design objects are part of Integration process scenario
a). Integration directory
b). Integration repository
c). Integration builder
d). Partner connectivity kit
e). Adapter engine

2. Which of the following are the components of Exchange Infrastructure (XI).
a). Integration Builder
b). Adapter Framework
c). Partner Connectivity Kit
d). Integration Repository

3. How to differentiate different components in SLD.
a). By Versions
b). By Namespace
c). By Using Software Catalog

4. You import objects from SLD to Integration Repository are:
a). Product versions
b). Software component versions
c). Business systems
d). Technical systems
e). All the above
f). None of the above

5. Java Web start is used
a). To start integration builder
b). To start the integration server
c). The load the JDK on client m/c
d). None of the above

6. When defining business system in SLD we define a logical system and the purpose of it is
a). To map with SAP ALE logical system name
b). for the integration repository to understand the sender system
c). It is mostly used in File to Idoc scenario.

7. When a custom idoc is used in SAP what pre-requisites are required in XI to process to Metadata need to be imported
a). The Idoc should be software component version compatibility
b). The user id used should have authorization to import
c). The SAP R/3 system parameters should be provide
d). All the above
e). Non of the above

8. SAP XI supports what kind of Proxies:
a). ABAP proxy
b). Java proxy
c). Neither ABAP nor java
d). Both Java and ABAP

9. Integration builder server will have the following services running?
a). User Management
b). Change List
c). Version Management

10. CPA cache gets refreshed when
a). Integration Server is restarted
b). When an object is activated
c). When an interface is maintained in the repository

11. What transaction code is used to refresh the CPA CACHE?
a). SXI_CACHE
b). SXMB_CACHE
c). CACHE
d). CACHE can not be refreshed

12. What can be done from SXI_CACHE transaction code?
a). CPA cache can be refreshed
b). CPA cache can be restarted
c). None of the above

13. When a message fails in XI while end-to-end monitoring the messages can be displayed using
a). Run Time Workbench
b). Integration server
c). Adapter engine
d). None of the above.

14. What are different views exist in End-to-End Monitoring:
a) Process overview
b) Instance overview
c) Status overview

15. For a File Scenario what need to be configured in sender file adapter?
a). Sender communication channel
b). File Protocol
c). Sender agreement

16. For an Idoc Scenario what need to be configured in sender business system in integration directory?
a). Sender communication channel
b). Sender agreement
c). All the above
d). None of the above

17. For an Idoc scenario what steps to be performed in the repository
a). Download metadata from sap
b). Define port in sender system
c). Define communication channel

18. When a soap client makes a call to a soap sender adapter what need to be configured
a). Communication channel
b). Sender agreement
c). Sender service
d). All the above
d). None of the above

19. When using RFC adapter to make calls to external systems in XI what is configuration required
a). RFC destination to be maintained in external system
b). Program Id to be maintained
c). No configuration is required

20. What is the advantage of having decentralized adapter engine as compared to centralized
a). Easy for maintenance
b). To log messages separately
c). It is advantageous if different protocols are used

21. What kind of adapters are supported in ABAP environment by XI
a). HTTP adapter
b). File
c). SOAP
d). IDOC
e). RFC

22. How to handle correct instance of process when multiple process instances are being executed
a). Using correlation
b). Using containers
c). Using control step

23. Significance of Process Flow Control relevant “Container operation “
a). To append messages
b) To assign the values
c). None of the above.

24. Exception flow what step need to be included to exit the integration process
a). Control step
b). Wait
c). While Loop

25. Significance of wait step in business process
a). To delay the process
b). To exit the process
c). Keep waiting till another message arrives to BPM engine

26. To receive multiple messages in a container what category types you would use
a). Receive
b). List details
c). Multi loop
d). Abstract interface with multi line check box checked.

27. Significance of BLOCK and when adding 2 blocks in a control flow the 2 blocks can
a). Overlap each other
b). Inner block is surrounded by the outer block
c). Inner block elements are with in process operation

28. What is meant by xi pipeline in integration server?
a). Routing ‐> mapping ‐> Channel determination
b). To queue the messages
c). To send the messages thru pipe

29. What transaction code is used to monitor all messages for a business process?
a. SXMB_MONI_BPE
b. SXMB_BPE
c. SXMB_CACHE

30. When java mappings to be used what java class is used
a). com.sap.aii.mapping.api.StreamTransformation
b). com.sap.aii
c). com.aii.api

31. What mapping types are supported in xi
a). abap,
b). java,
c). xslt,
d). message,
e). c#

32. For XI to support mappings in ABAP what is required
a). apply an oss note
b). this feature is not currently supported
c). an entry to be maintained in Exchange Profile

33. One source element mapped to one destination element ‐‐ the target appears 3 times. What could be the cause?
a). min occurs for source set to 3,
b). max occurs to target set to 3,
c). None of the above
d). All the above.

34. When the source has first name, middle name, last name to be concatenated to one Destination, what function to be used
a). there is no standard function and a custom function to be written
b). there is a standard function.. Split by value can be used
c). Function ‘copy by value’ can be used
d). Contact function to be used

35. When a Boolean is used in the mapping it returns
a). true ( case sensitive ) returns as true‐value
b). TRUE (case sensitive) returns as true‐value
c). true or 1(case non sensitive) return as true‐value
d). 1 returns as true‐value

36. Using simple functions to log and display the message in xi monitoring log what Need to be done
a). simple functions can’t be logged
b). store to a global and retrieve
c). all the above
d). none of the above.

37. Context can have
a). multiple queues
b). no queue
c). internal processing of mapping done via queues

38. When a source node has 2 elements and one element has 2 values and other element Have 4 values and when these 2 elements are concatenated and mapped to one target Element how many values will be there in the target elements?
a).2, b).3, c).4, >2, d).<2

39. Advantages of using message mappings in xi over other mappings
a). it is easy and have a graphical editor
b). xslt is too complex
c). Message mappings generate Java code.

40. Is it possible to reuse the user defined simple functions in another mappings?
a). True
b). False

41. When defining context based mappings where the conditions are defined
a). using x path
b). using the context objects
c). All the above
d). None of the above.

42. When multiple message interfaces are used by a business process where the Interfaces are defined?
a).everything to be built in the repository
b). all of them need to be maintained in the integration directory
c). all need to be defined in the SLD

43. If multiple messages need to be collected by receiver, then attributes of container element should be
a). receiver, multiline
b). abstract interface, multiline
c). None of the above

44. When JDBC adapter is used for SQL query . What is the configuration of the adapter
a) sender adapter comm. Synchronously with DB
b) receiver adapter comm. Synchronously with DB
c) sender adapter comm. Asych with DB
d) receiver adapter comm. Asynch with DB

45. Receiver step in BPM
a). first step in loop, block, fork
b). mandatory after send step
c). none of the above

46. SXMB_ADM transaction code is for
a). Admin and Configuration
b). Monitoring and configuration
c). None of the above

47. Purpose of the “EXISTS” function in message mappings
a). Check the existence of the element tag in XML
b). Check the value exists or not in incoming file
c). Not used in Message mappings
d). None of the above

48. PCK is based on the
a). JCA frame work
b). ABAP frame work
c). none of the above
d). it is not supported by SAP

49. 3rd party adapter
a). RFC
b). IDOC
c). HTTP
d). EDI

50. Following adapters are supported by ABAP
a). HTTP
b). RFC
c). IDOC
d). SOAP

Comments

Hiii..

could you send the answers i really need this beacuse my certification exam on coming friday.

hello could you please send answers to my email … my gmail id is mayur880

Thanks a bunch!!!